Training Caribisch Denkboek

Beste leerkracht, schooldirecteur en/of vakleerkracht,

Wij nodigen u graag uit voor een training met het Caribisch Denkboek door onze trainer Yvonne Willemsen en Cristan van Emden en Hester Wynia van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. In 1,5 uur, leggen zij uit hoe u met het Caribisch Denkboek kan werken in de klas. Tijdens de training ontvangt u ook 5 digitale lessen die u zo in de klas kunt inzetten en u ontvangt 2 creditpoints voor deze training. De training en de boekjes zijn gemaakt voor groep 7 maar indien u het in groep 8 wilt behandelen of in de onderbouw van het VO of SBO is dit ook mogelijk.

Yvonne, Hester en Cristan leggen uit hoe het Caribisch Denkboek en de docentenhandleiding in elkaar zit. Ze bespreken de kerndoelen en hoe u de leerlingen individueel, in groepjes en klassikaal kan laten werken met dit lesmateriaal. Ook geven ze tips voor verdieping, online educatieve materialen, websites, vlogs over Anne Frank bijvoorbeeld, historische tijdlijnen voor kinderen en waar u online filmpjes van Caribische oorlogsgetuigen kan vinden.

Het gaat om de nieuwste editie (2024) van het Caribisch Denkboek. Het is speciaal gemaakt voor alle leerlingen van groep 7 (en eventueel groep 8). Met het Caribisch Denkboek kunt u uw leerlingen uitdagen om na te denken over de Tweede Wereldoorlog, over herdenken en vieren en over vrijheid en democratie. Het boekje staat vol met lokale verhalen en foto’s van toen en van nu.

Bij opgave geeft u meteen aan, hoeveel Caribische Denkboeken u voor uw leerlingen wilt ontvangen. Wij leveren de bestelling half maart gratis af op uw school. De Caribische Denkboeken zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Papiamentu of Engels. Studenten van de LOFO kunnen de boekjes ook bestellen voor hun leerlingen, wij leveren het dan af bij de stageschool.

Opgeven? Klik op een van de onderstaande links.

 

mrt 2024

Training maandag 4 maart 14.30-16.00 locatie UOC/LOFO lokaal T1 – 04/03/2024

Training dinsdag 5 maart 14.30-16.00 locatie Fr. Aurelio S.B.O. – 05/03/2024

Training donderdag 7 maart 14.30-16.00 locatie Fr. Aurelio S.B.O. – 07/03/2024

ontwikkeling door Accent Interactive