Schoolklassen

Er is nog een les Vloggen beschikbaar om in te schrijven op 15 april dus wees er snel bij. Vanaf het nieuwe schooljaar zijn er weer nieuwe lessen. Hou onze nieuwsbrief in de gaten.

Er is nog wel genoeg plek voor een schoolbezoek aan de tentoonstelling George Maduro of geef je op voor het Caribisch Denkboek. Een lesboekje over de Tweede Wereldoorlog in het Caribisch gebied voor iedere leerling.

Vanaf april 2019 zijn er workshops ‘Vloggen over Kinderrechten’ in het Medialab voor FO groep 6, 7 of  8 en VO klas 1 of 2.

Op maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.00 uur kunnen leerlingen van 8-14 jaar onder schooltijd met de hele klas terecht. Er zijn workshops voor FO, VO en Speciaal Onderwijs. Afhankelijk van de klas zal de workshopdocent het aanbod toesnijden op de leerlingen.

Volggen in één ochtend. Kinderen vinden vloggen leuk. Ze  kijken op internet veel naar vloggers. Maar ze willen ook zelf graag vloggen. Helaas weten ze vaak niet hoe ze zo’n vlog moeten opbouwen. In het Medialab gaan ze leren een goede vlog te maken: hoe bouw je een verhaal op zodat mensen ook graag naar je vlog kijken?

Naast dat ze leren creëren met nieuwe media (filmen en monteren), leren ze ook informatie beoordelen, teksten samen te vatten en een verhaal samen te stellen: met een begin, een kern en een eind. (Kerndoel 3 van Taal) Kortom: een zeer leerzame ochtend voor uw klas. Want ze leren ook nog vloggen over een interessant thema. Zorg dat je je klas snel opgeeft want VOL = VOL!

Voorafgaand aan de workshops krijgen de leerkrachten, van de schoolklassen die zich opgeven, een korte training. Er zijn twee trainingsdagen in maart 2019 waaruit de leerkracht kan kiezen. Zaterdag 16 maart van 9-11.00 uur of maandag 18 maart van 14.30-16.30. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke dag uw voorkeur heeft.

Indien gewenst regelen wij vervoer van en naar het Medialab voor de hele klas. Geef dat aan op het inschrijfformulier. Aan de schoolbezoeken zijn geen kosten verbonden, het is gratis!

Vloggen over Kinderrechten


apr 2019

mei 2019

jun 2019

ontwikkeling door Accent Interactive