Schoolklassen

Vanaf september 2019 zijn er workshops ‘Vloggen over Kinderrechten’ in het Medialab voor FO groep 6, 7 of  8 en VO klas 1 of 2.

Op maandag tot en met vrijdag van 8.30-12.00 uur kunnen leerlingen van 8-14 jaar onder schooltijd met de hele klas terecht. Er zijn workshops voor FO, VO en Speciaal Onderwijs. Afhankelijk van de klas zal de workshopdocent het aanbod toesnijden op de leerlingen.

Vloggen in één ochtend. Kinderen vinden vloggen leuk. Ze  kijken op internet veel naar vloggers. Maar ze willen ook zelf graag vloggen. Helaas weten ze vaak niet hoe ze zo’n vlog moeten opbouwen. In het Medialab gaan ze leren een goede vlog te maken: hoe bouw je een verhaal op zodat mensen ook graag naar je vlog kijken?

Naast dat ze leren creëren met nieuwe media (filmen en monteren), leren ze ook informatie beoordelen, teksten samen te vatten en een verhaal samen te stellen: met een begin, een kern en een eind. (Kerndoel 3 van Taal) Kortom: een zeer leerzame ochtend voor uw klas. Want ze leren ook nog vloggen over een interessant thema. Zorg dat je je klas snel opgeeft want VOL = VOL!

Docententraining

Voorafgaand aan de workshops krijgen de leerkrachten, van de schoolklassen die zich opgeven, een korte training. Er zijn twee trainingsdagen in september 2019 waaruit de leerkracht kan kiezen. Zaterdag 7 september van 9.30 -11.00 uur of donderdag 5 september van 14.30-16.00. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke dag uw voorkeur heeft.

Gratis

Indien gewenst regelen wij vervoer van en naar het Medialab voor de hele klas. Geef dat aan op het inschrijfformulier. Aan de schoolbezoeken zijn geen kosten verbonden, het is gratis!

Inschrijven 


Geen Evenementen

ontwikkeling door Accent Interactive