Docenten in het Medialab

 

Yvonne Willemsen

Na jarenlang educatieve kindertelevisie programma’s gemaakt te hebben bij de Schooltelevisie, geeft Yvonne sinds 2011 workshops nieuwe media in het Medialab in Curaçao. Eerst aan schoolklassen en aan studenten van de LOFO. Nu vooral aan leerkrachten. Naast het lesgeven ontwikkelt Yvonne, als Mediacoach, ook lessenseries met specifieke thema’s zoals bijvoorbeeld Mediawijsheid voor docenten.

Door leerkrachten te leren omgaan met nieuwe media en vooral hen bewust te maken van de medialisering van onze samenleving, worden zij zich bewust dat hun leerlingen moeten leren omgaan met alle media om hen heen. Internet biedt vele mogelijkheden voor educatie. Filmpjes benaderen de werkelijkheid meer dan afbeeldingen.  Ook moeten we kinderen wijzen op de nadelen. Overal is reclame, ook in filmpjes en games.

Straks zijn er beroepen die nu nog niet bestaan en die andere vaardigheden eisen, zoals: samenwerken, ICT-geletterdheid, creativiteit, communiceren en probleemoplossend vermogen. Daarom is het belangrijk dat we aandacht besteden aan Mediawijsheid.

Sygline Scheper

Sygline Scheper heeft altijd een passie gehad voor vernieuwend onderwijs en de inzet van ICT daarbij. Zij is van 1975 tot oktober 2014 werkzaam geweest als leerkracht basisonderwijs, schoolhoofd, remedial teacher en boven schoolse ICT-coördinator voor de dienst openbare scholen op Curaçao. Zij heeft zich geschoold als Mediacoach en blijft zich steeds verder scholen en vernieuwen. Zij is een specialist op het gebied van Prowise en verzorgt trainingen hiermee.

Vanaf het allereerste uur verzorgt Sygline digitale lessen in het Medialab Curaçao zowel voor leerlingen als voor leerkrachten. Ook heeft zij voor de Stichting de Cultuur Kameleon, met heel veel plezier, workshops mogen geven op Aruba, St. Maarten en Bonaire.

‘Kinderen zijn heel goed in fantaseren over de toekomst. Ze kunnen stralend vertellen dat ze later programmeur willen worden en dan  app’s en apparaten ontwikkelen die te bedienen zijn met één vingerklik. Reuze schattig, hier geniet ik van. Volwassenen mogen best meer leren van de rijke fantasiewereld van de kinderen’.

 

Veca Obispo

#WomanInTech. Ja, dat ben ik, Veca Obispo. Ik heb altijd een passie gehad voor alles wat te maken heeft met technologie. Daarom heb ik in 2002 besloten om hier werk van te maken. Ik ben verhuisd naar het buitenland en met succes afgestudeerd als ICT Systeembeheerder. In 2016 ben ik teruggekeerd naar mijn dushi eiland Curaçao waar ik mij de laatste jaren heb verdiep in sociale media. Het was ook altijd een wens van mij om anderen les te geven over technologie. Die kans heb ik nu gekregen en ben er enorm blij mee. Met veel plezier geef ik zowel les aan kinderen en volwassenen. Twee verschillende groepen maar ieder met z’n unieke eigenschappen. Wanneer ik les geef aan kinderen leer ik ook veel van hen. Maar dat is ook de ‘Generation Z’ die met de technologie is meegegroeid. Ze weten best veel maar moeten wel geïnstrueerd worden. Les geven aan volwassenen, vooral de ouderen, is ook heel erg leuk. Je moet wel heel veel geduld hebben, en gelukkig heb ik dat ook. Vooral bij de ouderen die niet meer actief zijn in het bedrijfsleven, is het enthousiasme heel groot. Ze willen op de hoogte blijven van alle nieuwe foefjes zodat ze het aan hun kinderen en kleinkinderen kunnen vertellen. Technologie is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en het gaat zo snel tegenwoordig dat je het bijna niet meer kan bijhouden. Ik steek er veel uren in om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. En met plezier draag ik een steentje bij om ook anderen hiervan te laten leren.

 

Wil je contact opnemen met een van de docenten stuur dan een mail.

ontwikkeling door Accent Interactive