Senioren

In het najaar van 2019 zullen er workshops voor Senioren worden georganiseerd in het Medialab. Start van de training is:

  • Maandag 4, 11, 18 en 25 november, 9 en 16 december, 6 13, 20 en 27 januari of
  • Dinsdag 5, 12, 19 en 26 november, 10, 17 december en 7, 14, 20 en 28 januari.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@medialabcuracao.com.

In een serie van 10 lessen worden de senioren van 55+ in groepen van maximaal 15 personen wegwijs gemaakt in de volgende onderwerpen:

Les 1  Windows

We volgen de ontwikkeling m.b.t. de nieuwste Windows-versie op de voet.
Voor mensen die al “over” zijn naar de laatste versie van Windows en er meer  willen uithalen. Aan bod komen oa: Wat een Microsoft-account is en waarom u dat nodig hebt. Het Startscherm in Windows 10;  De bediening met de muis en met sneltoetsen.

Les 2 + 3  Word bestanden en mailen

Bestanden en Mappen maken en mailen met bijlagen.
In deze les wordt uitgebreid ingegaan op de opslag van uw gegevens  op de computer,  hoe u deze terug kunt vinden en hoe u deze “handig” kunt indelen. Aan bod komen oa: Mappen maken en mappen hernoemen;  Het maken/ schrijven van bestanden met Word, Het verplaatsen van en het zoeken naar Bestanden; Het logisch indelen van uw documenten en foto’s;  Een foto of bestand opslaan in een map of op een USB-stick. Hoe ‘hang” ik dat bestand aan een mail.

Les 4  Het internet

Omgaan met veiligheid, wachtwoorden en gebruik maken van YouTube. Aan bod komen onder andere:  Uw favoriete websites vastleggen; Zoekmachines; Het opslaan van teksten en plaatjes van het internet, het downloaden en installeren van programma’s; Filmpjes zoeken over de interesses op YouTube en die downloaden.

Les 5 tablet of Ipad

Het omgaan met  een Tablet (iPad);  Diverse instellingen van de tablet of iPad;    Werken met Safari en Mail; Foto’s maken en beheren;  AppStore, downloaden van apps.

 ·      Les 6 Foto’s  en filmpjes maken met tablet of telefoon.

Iedereen maakt tegenwoordig foto’s en filmpjes met de tablet ( Ipad ) en mobiele telefoon. In deze les  komt oa aan bod: filmen en foto’s maken; bewerken van foto’s en monteren van filmpjes.

Les 7  Whats app gebruiken

WhatsApp is een populaire app voor de mobiele telefoon. U verstuurt er berichten en bijvoorbeeld foto’s en filmpjes mee naar kennissen, vrienden en familie. De app werkt via een internetverbinding. Aan bod komen onder andere:  WhatsApp gebruiken: Berichten en media (foto’s / video’s) versturen. Een groepsgesprek aanmaken, gebruiken en verlaten.Privacy-instellingen voor WhatsApp en bellen via WhatsApp.

Les 8   Skype

Met het gratis programma Skype kunt u heel gemakkelijk contact maken met   familie en vrienden.

Aan bod komen onder andere:  Skype downloaden en installeren, Contactpersonen toevoegen, Instellingen aanpassen, Videobellen op een computer, tablet en smartphone

Les 9 + 10   Social Media: Facebook, Instagram en Pinterest

Dankzij Facebook houdt u contact met vrienden en familie en ontmoet u weer oude bekenden van vroeger. U leert onder andere hoe u makkelijk contact met hen legt en een berichtje of foto plaatst of op een foto reageert. Hoe u een privé  berichtje verstuurt en pagina’s van uw interesse ‘liked’.  Een Facebookaccount maken, Uw Facebookprofiel maken, Facebookvrienden maken, Berichten op Facebook plaatsen, Privacy en veiligheid

Instagram of Pinterest: u kunt kiezen: of u leert wat Instagram is  of u maakt een   account aan op Pinterest.  Instagram is een sociaal platform waar u en uw contacten foto’s en filmpjes plaatsen.    Op Pinterest maakt u “interesse borden’. Daar kunt u ook uw kennissen en vrienden  volgen. Handig als u een bord wilt maken over kipgerechten, een kamer wil veranderen of meer over een bepaald geschiedenis onderwerp wilt weten.

Kosten en lidmaatschap bibliotheek

Deelname  bedraagt NAF 100,-pp en daarmee verkrijgt u ook een lidmaatschap voor een jaar van de bibliotheek.  De docenten spreken zowel Nederlands als Papiamentu.

 

 

 

ontwikkeling door Accent Interactive