Over het medialab

We leven in een snel veranderende wereld waarin meer informatie tot onze beschikking staat dan ooit tevoren. Kennis wijzigt snel, informatie komt van alle kanten gratis bij ons thuis via telefoon, TV en internet en we beïnvloeden zelf steeds meer de media. We kunnen zappen, chatten, mailen, gamen, bloggen, twitteren op elk uur van de dag en op bijna elke plek. We sturen elkaar teksten naar ook foto’s, filmpjes en animaties tenminste als we die kunnen maken.

Daarnaast zijn social media als Hyves en Facebook niet meer weg te denken uit onze samenleving en hebben de manier waarop we contact met elkaar hebben een nieuwe dimensie gegeven. Kortom de komst van internet en mobiele telefonie heeft een fundamentele impact op de manier waarop we werken, leren en met elkaar samenleven.

Het Medialab wil een bijdrage leveren aan de skills die eenieder nodig heeft om in deze nieuwe digitale wereld een plekje te veroveren want deze vaardigheden krijg je (in tegenstelling tot wat soms gedacht wordt) niet van nature mee. Het Medialab is up to date ingericht met de nieuwste materialen en goede docenten. We besteden ook extra aandacht aan de jeugd. Zij zullen meer en meer leven in een digitale wereld en zullen educatie op ICT gebied hard nodig hebben! Maar het Medialab is er voor iedereen!

ontwikkeling door Accent Interactive