Movietrader en social media

Doe de Movietrader en hoe mediawijs ben jij?

Speel de filmquiz Movietrader. Die kan gaan over Curacao, social media, google, facebook of bijvoorbeeld pesten op internet.
Terwijl je deze quiz speelt spijker je je kennis bij. In de filmpjes staan vragen die je moet beantwoorden. Daarmee scoor je punten. Degene met de hoogste score wint natuurlijk!
Daarna ga je je eigen Movietrader Quiz samenstellen. Daarvoor kies jij de beste filmpjes uit op internet. Ook leer je Facebook te gebruiken en te twitteren. Wie weet spelen straks vele anderen jouw Movietrader Quiz.

Als je in schoolverband komt, gaan we ook een virtuele ontmoeting tussen leerlingen op touw zetten. Leerlingen uit Curacao en Nederland ontmoeten elkaar via de eigen gemaakte profielsite op internet. Daar kunnen filmpjes, foto’s en verhalen worden uitgewisseld en de leerlingen kunnen met elkaar chatten en twitteren.

Afhankelijk van de samenstelling van de groep zullen de openbare workshops in de middag  zich meer toespitsen op het gebruik en de inzet van social media zoals Facebook en Twitter. Op verzoek kan de docent ook dieper ingaan op het gebruik van nieuwe media in onderwijs situaties.

Download het CV van  Yvonne Willemsen cv

Doel: mediawijsheid versterken en het gebruik van online bronnenbanken en social media stimuleren.

Leeftijd 12-18 jaar openbare lessen voor alle leeftijden.
Inschrijven klik hier
Vragen mail via contactformulier
Of bel Nitzah Anderson 4345230

ontwikkeling door Accent Interactive