Workshop Wepboeken voor docenten

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 04/11/2015
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 3 plaatsen van de 20 beschikbaar.


Een Wepboekpakket bestaat uit 20 digitale prentenboeken op dvd en een handleiding voor docenten, zodat ook zij met hun kinderen aan de slag kunnen met een prentenboek. Taalbevordering, in het belang van goed lezen, is het doel van deze pakketten. Deze prentenboeken zijn geschikt voor kinderen van 2 – 6  jaar, die vanaf deze leeftijd spelenderwijs, zich kan voorbereiden op het beheersen van een taal.

Door het kijken naar deze geanimeerde prentenboeken (die vertaald kunnen worden in verschillende talen), met bewegende beelden en geluid, leren jonge kinderen 5 à 6 nieuwe woorden in een half uur. Dat is veel meer dan het gemiddelde van 2 à 3 woorden per dag. Ze horen nieuwe woorden en begrippen. Deze nieuwe woorden worden in de animaties bewegend gemaakt en ondersteund met het juiste geluid. Daardoor kunnen de kinderen de nieuwe woorden en begrippen veel beter onthouden. De teksten van de prentenboeken hebben wij voor u laten vertalen in het Papiaments en ontvangt u ook na de workshop.

Inhoud van de workshops: Stimuleren de wepboeken de taalontwikkeling? Hoe kan je planmatig werken met prentenboeken en hoe betrek ik ouders hierbij? Ook leren we zelf een digitaal prentenboek te maken.

Docent: Yvonne Willemsen

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive