Workshop cut-out animatie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 02/09/2014
08:30 - 11:30

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 1 beschikbaar.


Workshop cut-out animatie

Knippen en plakken kan met papier maar ook op de computer.
Bij deze collagetechniek worden stukken van een tekening uitgeknipt. Tijdens de opname animeert de animatiefilmer de losse onderdelen beeld voor beeld onder de camera. Vaak wordt er een figuurtje gemaakt, dat uit losse onderdelen bestaat, zoals losse armen en benen, die apart verschoven kunnen worden. De stukken van de foto worden uitgeknipt. En met deze stukken wordt een serie foto’s gemaakt. Beeld voor beeld ontstaat een animatiefilm van de uitgeknipte delen. De foto gaat “leven”. Bij de film wordt stem en muziek toegevoegd en gepubliceerd op internet.
Voorbeeld: https://vimeo.com/45743496

Deze techniek staat niet zoveel controle toe door de directe werkwijze maar dat geeft tevens een ruwe charme. De tekeningen hoeven vanzelfsprekend niet zelf te worden getekend. Integendeel, de onderdelen kunnen worden samengesteld uit foto’s uit tijdschriften. Een werkwijze die snel leuke resultaten geeft.

Duur 3 uur
Docent Peter Kleijn
Voertaal Nederlands
Leeftijd vanaf 8 jaar

Een goede manier om meer inzicht in de media te creëren is door leerlingen zelf media te laten produceren. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe mediaboodschappen worden gemaakt. Hierdoor zullen ze eerder inzien dat de media slechts een geconstrueerd beeld van de werkelijkheid geven en niet de échte werkelijkheid. Wanneer leerlingen weten hoe de media werken, kunnen ze de media ‘gebruiken’ in plaats van ‘gebruikt te worden’. Bron www.leraar24.nl

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

ontwikkeling door Accent Interactive