Werken met Digitale prentenboeken/wepboeken op de Ipad of de computer VOL!

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 10/11/2014
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 20 beschikbaar.


Werken met Digitale prentenboeken/Wepboeken op de Ipad of computer

In deze workshop leer je werken met digitale prentenboeken in de klas aan de hand van Wepboeken.
Digitale prentenboeken zijn prentenboeken op het web of in een App. Bij het prentenboek zijn beweging, geluid en interactiviteit toegevoegd. Welke digitale prentenboeken zijn er? Hoe beoordeel je de kwaliteit?

Iedere deelnemer zoekt een prentenboek uit in de bibliotheek of neemt die mee. Welke inhoudelijke keuzes maak je als je dit prentenboek digitaal zou maken? Welke interactieve toepassingen zou je maken? Allemaal om de woordenschat van kinderen te vergroten.

Op de IPad, gaan we nu zelf een digitaal prentenboek ontwerpen en maken daar een les bij.

Wepboeken zijn 20 digitale prentenboeken, verzameld in een dvd box. Digitale prentenboeken, zijn prentenboeken waar beweging en geluid aan toe is gevoegd.Deze 20 geanimeerde prentenboeken zijn op dvd gezet en er is een handleiding bij voor leerkrachten en leidsters van kinderopvang of peuterspeelzalen. Ook zijn er spelsuggesties voor ouders, die met hun kinderen naar de geanimeerde prentenboeken hebben gekeken. Door beweging en geluid toe te voegen aan een prentenboek, begrijpen kinderen de tekst beter en leren zij heel snel veel nieuwe woorden. Een voorbeeld: “Het bad is lek” Voor sommige kinderen moeilijk te begrijpen. Door nu in de animatie, het bad leeg te laten lopen, begrijpen kinderen het woord “lek”.De animaties van elk boek worden twee keer achter elkaar vertoond. De eerste keer wordt de animatie als geheel vertoond. De tweede keer wordt de animatie onderbroken door vragen.Omdat degene die voorleest de instructietaal bepaalt, immers de kinderen lezen nog niet zelf maar worden voorgelezen, is de taal die bevorderd wordt flexibel. In de workshop wordt dieper ingegaan op een flexibele en effectieve inzit van deze digitale boeken.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een box met 20 digitale prentenboeken de zogenaamde Wepboeken.

Duur van de workshop 3 uur
Workshopdocent Yvonne Willemsen
Voertaal Nederlands
Doelgroep leerkrachten/ bibliotheek medewerkers.

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

ontwikkeling door Accent Interactive