Tv, films, games & greenscreen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 17/09/2014
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 9 plaatsen van de 15 beschikbaar.


Workshop greenscreen

In nieuwsuitzendingen en vooral bij het weerbericht, wordt veel gebruikgemaakt van chromakey. De weerman staat voor een blauwe/groene achtergrond en de weerkaart wordt door chromakey ingevuld. Wie goed oplet, ziet dat de weerman opzij kijkt als hij iets op de kaart aanwijst: hij kijkt niet naar de blauwe/groene muur maar naar een televisiescherm waarop hij kan zien wat hij aanwijst. De weerman zal ook nooit als een leraar met zijn rug naar de camera staan, want hij ziet toch niets op de muur. Draait hij van links naar rechts, dan doet hij dat met zijn gezicht naar de camera, wat natuurlijk voor de televisiekijker veel beleefder is.

In deze workshop gaan op onderzoek naar de mogelijkheden van de spannende greenscreen techniek. Deze techniek wordt volop gebruikt op televisie (de weerman), in films en computerspellen.
We staan voor een groen scherm en in de computer wordt dit scherm vervangen door allerlei beelden. Die achtergrondbeelden mogen ze zelf maken. We creëren een eigen achtergrond met behulp van kleurplaten, of bewegend beeld. In een soort nieuwsshow wordt steeds overgeschakeld naar een verslaggever op een andere plek. We reizen door hun werelden. Met de green?screen techniek worden wij in de kleurplaat, of voor het bewegende beeld geplaatst. De reis om de wereld kan onder zee, in de lucht, door de woestijn en ruimte gaan.

De techniek geeft inzicht in hoe films, televisie en games worden gemaakt en hoe de media een wereld kan voorschotelen die is geconstrueerd.

Opbouw:
* storyboard scènes en achtergronden bedenken
* filmen van de gebeurtenissen
* monteren (ruw)
* presentatie en publicatie (computer/website)

Zie ook:

Duur 3 uur
Docent Peter Kleijn
Voertaal van de docent Nederlands
Leeftijd vanaf 10-80 jaar

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive