Games, films, tv & greenscreen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 15/09/2014
08:30 - 11:30

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 1 beschikbaar.


Workshop greenscreen

In nieuwsuitzendingen en vooral bij het weerbericht, wordt veel gebruikgemaakt van chromakey. De weerman staat voor een blauwe/groene achtergrond en de weerkaart wordt door chromakey ingevuld. Wie goed oplet, ziet dat de weerman opzij kijkt als hij iets op de kaart aanwijst: hij kijkt niet naar de blauwe/groene muur maar naar een televisiescherm waarop hij kan zien wat hij aanwijst. De weerman zal ook nooit als een leraar met zijn rug naar de camera staan, want hij ziet toch niets op de muur. Draait hij van links naar rechts, dan doet hij dat met zijn gezicht naar de camera, wat natuurlijk voor de televisiekijker veel beleefder is.

De leerlingen  gaan op onderzoek naar de mogelijkheden van de spannende greenscreen techniek. Deze techniek wordt volop gebruikt op televisie (de weerman), in films en computerspellen.

De leerlingen staan voor een groen scherm en in de computer wordt dit scherm vervangen door allerlei beelden. Die achtergrondbeelden mogen ze zelf maken. De leerlingen creëren een eigen achtergrond met behulp van kleurplaten, of bewegend beeld. In een soort nieuwsshow wordt steeds overgeschakeld naar een verslaggever op een andere plek. Ze reizen door hun werelden. Met de green?screen techniek worden zij in hun kleurplaat, of voor het bewegende beeld geplaatst. De reis om de wereld kan onder zee, in de lucht, door de woestijn en ruimte gaan.

 

Opbouw:

* storyboard scènes en achtergronden bedenken

* filmen van de gebeurtenissen

* monteren (ruw)

* presentatie en publicatie (computer/website)

 

Zie ook:

https://www.youtube.com/watch?v=KUrcfLgHRXw

https://www.youtube.com/watch?v=5gkoebPku5M

 

Duur 3 uur

Docent Peter Kleijn

Voertaal van de docent Nederlands

Leeftijd vanaf 10-18 jaar

 

Een goede manier om meer inzicht in de media te creëren is door leerlingen zelf media te laten produceren. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe mediaboodschappen worden gemaakt. Hierdoor zullen ze eerder inzien dat de media slechts een geconstrueerd beeld van de werkelijkheid geven en niet de échte werkelijkheid. Wanneer leerlingen weten hoe de media werken, kunnen ze de media ‘gebruiken’ in plaats van ‘gebruikt te worden’. Bron www.leraar24.nl

 


 

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

ontwikkeling door Accent Interactive