Thuis op Wereldreis: maak een kleine animatiefilm

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 20/10/2014
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 10 plaatsen van de 15 beschikbaar.


Thuis op Wereldreis: maak een kleine animatiefilm

Spelenderwijs maken van en meespelen in je eigen geanimeerde film? Dat leer je in deze workshop. Het onderwerp van de animatiefilm kan je laten aansluiten bij de lesstof van bijvoorbeeld wereldoriëntatie, techniek of bijvoorbeeld natuur. Een hele nieuwe manier om de een onderwerp in te steken en de leerlingen leren meteen omgaan met dit aspect van nieuwe media.

We beginnen met van elk werelddeel een land te kiezen. En van elk land een stad en van deze stad een markant, mooi, leuk of anders opvallend gebouw. Hiervan zoeken ze foto’s. Vervolgens maken we een tekeningen van een vervoersmiddel. Trein, auto, vliegtuig, raket, alles mag.

Deze tekening plakken we op een groen vel A3 en knippen de ramen eruit. Als je nu achter de tekening gaat staat kunnen we je gezicht zien en lijkt het alsof je in je eigen tekening zit. Dit filmen we.

Omdat de ruimte om het voertuig groen is kunnen we het chroma keyen. Dat is een techniek die vaak wordt gebruikt binnen de filmwereld. Hierbij wordt vooreerst een onderwerp gefilmd tegen een groene of blauwe achtergrond. Daarna kan je met met de computer, die achtergrond doorschijnend maken zodat het gefilmde personage of object voor een andere achtergrond geplaatst kan worden. Vervolgens gaan we dat wat we gefilmd hebben in de computer monteren.

Dan gaan we muziek zoeken. Het liefst uit elk land dat we bezoeken een klein stukje.
Dit zetten we er op een leuke manier onder. Zo maken we een wereldreis waarin ze gelijk wat meepikken van de verschillende landen, steden, architectuur en muziek. Het eindresultaat zetten we online.

Hier een filmpje waarin je kunt zien hoe het eruit ziet.

Duur van de workshop 3 uur
Docent Martin Soeters https://www.raafopreis.nl/martin-soeters.html

Een goede manier om meer inzicht in de media te creëren is door leerlingen zelf media te laten produceren. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe mediaboodschappen worden gemaakt. Hierdoor zullen ze eerder inzien dat de media slechts een geconstrueerd beeld van de werkelijkheid geven en niet de échte werkelijkheid. Wanneer leerlingen weten hoe de media werken, kunnen ze de media ‘gebruiken’ in plaats van ‘gebruikt te worden’. Bron www.leraar24.nl

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive