Programmeren waarom eigenlijk?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 18/05/2015
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 12 plaatsen van de 15 beschikbaar.


Spelenderwijs games programmeren in 3D

Met KoduGame Lab leren leerlingen op een visuele manier hoe ze hun spelomgeving en spelfiguren kunnen programmeren zonder dat er een codetaal aan te pas komt.In deze les kijken wij ook waarom het juist goed is om hier vanaf jonge leeftijd aandacht aan te besteden op school.

Kodu Game Lab is een Xbox of Windowsspel waarbij niet het spelen maar het creëren van spelen centraal staat. Met Koduontwerp je je eigen spelwereld en spelregels. In de eerste “levels” leer je hoe je zelf uitdagende spelen kan opbouwen. Eens die basislessen achter de rug zijn, is het aan jou om je creativiteit aan te spreken en leukere spelen en werelden te ontwerpen. Onderaan deze post zie je een filmpje waarin je een inleiding krijgt in het programma en het programmeren.

Bij Kodu Game Lab komt er geen letter code aan te pas maar leer je op een heel visuele manier “programmeren”. Je moet nauwgezet bepalen wat er moet gebeuren als er aan een voorwaarde voldaan is. Het is met andere woorden vooral een flinke denkoefening om aan alle acties en reacties te denken. Dat start van de computer te vertellen welk spelfiguurtje moet bewegen als je de pijltjestoetsen op je toetsenbord gebruikt tot het programmeren dat je spelfiguur een appeltje moet opeten als je er over zweeft.

 

Workshop is geschikt voor docenten en studenten van de LOFO

Docent Anna Titawanno

Voertaal Nederlands en/of Papiamentu

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive