Mediawijsheid

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 29/10/2015
15:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 0 beschikbaar.


Mediagebruik maakt niet zondermeer mediawijs, daar is meer voor nodig…..

In een veranderende wereld moeten wij, leerlingen leren verstandig met media om te gaan. We moeten ze leren media in te zetten om hun doelen te bereiken, zonder zichzelf en anderen schade te berokkenen. Daar heb je nieuwe vaardigheden voor nodig. Vaardigheden om actief, kritisch en bewust deel te nemen aan de Mediasamenleving. Technologie heeft de manier waarop we samen werken en leven, enorm veranderd. Nieuwe functies ontstaan en vragen om andere of nieuwe competenties, de zogenoemde 21st century skills

School is de plek bij uitstek waar leerlingen kunnen leren omgaan met media. Wil het onderwijs aan de slag kunnen met de implementatie van mediawijsheid, dan zijn er concrete handvatten nodig. Elke leraar zou ook een leraar mediawijsheid moeten zijn. Welke kennis, houding en vaardigheden heeft een leraar nodig om leerlingen van alle niveaus te begeleiden bij het inzetten van media voor het eigen welzijn en persoonlijke ontwikkeling, voor hun vorming tot democratisch burger in de 21e eeuw?

Oftewel: hoe word je een goede leraar mediawijsheid?

Tevens bespreken we wat je van ons kan verwachten in de komende workshops en horen we graag wat jullie dan willen leren!

Docent: Yvonne Willemsen

Momenteel worden onze workshops op maat aangeboden voor de docenten van het RKCS inschrijving hiervoor is niet mogelijk dat loopt via het schoolbestuur. Wanneer je voor jouw school ook lessen wilt, kunnen wij dat (tegen betaling) organiseren. Neem daarvoor contact op met Saskia Luckmann-Meijer via saskia@medialabcuracao.com.

ontwikkeling door Accent Interactive