Maak een poster over George Maduro vol

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 05/09/2016
08:30 - 11:30

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 1 beschikbaar.


George Maduro
George Maduro werd 100 jaar geleden geboren in Willemstad. Hij was een bijzondere Curaçaoënaar.  Hij is erg moedig geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij vocht voor zijn idealen en voor zijn land. Hij dacht niet alleen aan zichzelf, maar ook aan de veiligheid van andere mensen. George Maduro leeft niet meer. Maar ook nu nog kunnen we veel van hem leren.

In deze workshop gaan we naar een filmpje kijken over het leven van George Maduro. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag om informatie over George Maduro op de computer op te zoeken en te vinden. Die informatie moet bestaan uit tekst, foto’s en filmpjes. Dat gaan ze later allemaal gebruiken om een mooie poster te ontwerpen over George Maduro.

Voor het ontwerpen van een poster op de computer gaan we het programma  Glogster gebruiken.

Glogster is een programma waarmee interactieve posters oftewel glogs gemaakt kunnen worden. Op eenvoudige wijze kunnen achtergronden, teksten, illustraties, geluiden en zelfs video’s op de poster worden geplaatst en kan de poster naar eigen smaak worden vormgegeven.
Nadat de poster is gemaakt kan deze online worden opgeslagen voor prive- of openbaar gebruik. Voor alle duidelijkheid; we bezoeken de tentoonstelling over George Maduro niet tijdens deze workshop.

Duur van de workshop: 3 uur

Groep: 5 t/m 8 FO

Klassen 1 en 2 VO

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

ontwikkeling door Accent Interactive