Maak een boektrailer

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 25/08/2014
08:30 - 11:30

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 1 beschikbaar.


Workshop boektrailer
Een boektrailer is een promotiemiddel dat via kanalen als YouTube en privé sites te bezichtigen is. Een boektrailer is te vergelijken met een trailer voor een film. Een korte impressie van het verhaal. Over het algemeen zijn boektrailers zo’n 1 à 2 minuten lang en geven in essentie de sfeer en de hoofdlijn van het verhaal weer.

T!ps
Maak het niet te lang. De gemiddelde kijker haakt na 1 minuut al af. Zorg voor bijpassende muziek. Echt, muziek geeft meer sfeer dan woorden of beelden. Denk maar aan je favoriete film. Als het goed is kun je de muziek die de sfeer opriep nog terughalen. Gebruik geen tekst die de lezer al kent, zoals de flaptekst of zinnen uit de recensies. Wees creatief, kort en bondig. We gaan het allemaal leren en proberen in de workshop.

Opbouw:
* boek kiezen
* idee uitwerken
* fotograferen / filmen
* monteren (ruw)
* presentatie en publicatie (computer/website)

Voorbeeld:
https://www.boekentrailers.nl

Duur 3 uur
Docent Peter Kleijn
Voertaal van de docent Nederlands
Leeftijd vanaf 8 jaar

Een goede manier om meer inzicht in de media te creëren is door leerlingen zelf media te laten produceren. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe mediaboodschappen worden gemaakt. Hierdoor zullen ze eerder inzien dat de media slechts een geconstrueerd beeld van de werkelijkheid geven en niet de échte werkelijkheid. Wanneer leerlingen weten hoe de media werken, kunnen ze de media ‘gebruiken’ in plaats van ‘gebruikt te worden’. Bron www.leraar24.nl

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

ontwikkeling door Accent Interactive