Lezing voor ouders opvoeders en pedagogen: Sociale Media, Games en Smartphones

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 13/06/2015
10:00 - 12:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 19 plaatsen van de 50 beschikbaar.


Lezing voor ouders opvoeders en pedagogen: Sociale Media, Games en Smartphones

Deze lezing is van 10-12 uur in het auditorium van de bibliotheek  (in tegenstelling tot 14.00-17.00 wat foutief op een van onze flyers vermeld staat).

Alle kinderen zitten op internet. De een speelt games, de ander zit vooral op Facebook, of download van alles. Wat doen ze eigenlijk op internet en waarom vinden ze dat zo leuk? Kunnen ouders nog toezicht houden, of hoeft dat niet?

Kinderen hebben begeleiding nodig: ze zien de wereld vooral vanuit hun eigen behoeften. Welke zijn dat? Ouders hebben veel vragen: is het slecht als ze met hun mobiel gaan slapen, of als ze met vreemden contact hebben via internet? Hoe kunnen wij als ouders praten over media als we niet weten wat ze allemaal doen met hun mobiel of achter de computer?

Op deze ouderavond doen we voor u een deur open naar de wereld van kinderen op internet: van de spelletjeswebsites tot kinderreclame, van kopen op internet tot seks kijken. Zin in een prikkelende maar toch ontspannen avond? Kom dan ook en laat u vermaken en aan het denken zetten, om naar huis te gaan met allerlei nieuwe tips en ideeën.

Duur van deze lezing 2 uur

De lezing is geschikt voor ouders opvoeders en pedagogen van 10 -16 jarige kinderen en andere belangstellenden

Docent Pauline Maas

Voertaal Nederlands

Toegang gratis indien ingeschreven via deze website. Zonder opgave NAF 10,-

 

Pauline Maas

Pauline Maas verzorgt sinds 10 jaar lezingen op het gebied van mediawijsheid. Ze komt oorspronkelijk uit de informatica en is moeder van 4 puber kinderen. Ze is auteur van het boek GameMaker4School waarin kinderen zelf computerspelletjes kunnen maken en ze heeft het internetkwartet en het internetmemorie spel ontwikkeld waarin ze kinderen en jongeren laat nadenken over hun internetgedrag. Voor meer informatie (www.4pip.nl). Tevens heeft ze de website codekinderen.nl gemaakt voor Kennisnet waar kinderen kunnen leren programmeren. Pauline Maas staat één dag in de week zelf voor de klas in het  VSO (speciaal onderwijs) daar geeft ze mediawijsheid en ict.

flyer mediawijsheid lezing voor en achterzijde

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive