Lezing digitale boeken en hoe stimuleren zij de taalontwikkeling?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 13/11/2014
15:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 45 plaatsen van de 80 beschikbaar.


Lezing digitale boeken en hoe stimuleren zij de taalontwikkeling?

 

Op donderdag 13 november zal Yvonne Willemsen een lezing verzorgen van 15.00 17.00 in de congreszaal van de bibliotheek om opvoeders docenten, studenten van de LOFO,crècheleidsters  en pedagogen te leren digitale prentenboeken te gaan gebruiken. Na afloop ontvangt iedere deelnemer een box met 20 digitale prentenboeken.

images

Wepboeken zijn 20 digitale prentenboeken, verzameld in een dvd box. Digitale prentenboeken, zijn prentenboeken waar beweging en geluid aan toe is gevoegd. Deze 20 geanimeerde prentenboeken zijn op dvd gezet en er is een handleiding bij voor leerkrachten en leidsters van kinderopvang of peuterspeelzalen. Ook zijn er spelsuggesties voor ouders, die met hun kinderen naar de geanimeerde prentenboeken hebben gekeken. Door beweging en geluid toe te voegen aan een prentenboek, begrijpen kinderen de tekst beter en leren zij heel snel veel nieuwe woorden.

Een voorbeeld: “Het bad is lek” Voor sommige kinderen moeilijk te begrijpen. Door nu in de animatie, het bad leeg te laten lopen, begrijpen kinderen het woord “lek”. De animaties van elk boek worden twee keer achter elkaar vertoond. De eerste keer wordt de animatie als geheel vertoond. De tweede keer wordt de animatie onderbroken door vragen. Omdat degene die voorleest de instructietaal bepaalt, immers de kinderen lezen nog niet zelf maar worden voorgelezen, is de taal die bevorderd wordt flexibel. In de workshop wordt dieper ingegaan op een flexibele en effectieve inzit van deze digitale boeken.

Voor meer informatie zie www.wepboek.nl

Docent Yvonne Willemsen

Toegang gratis

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive