Koppensnellen: maak van oude nieuwe media

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 27/10/2014
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 13 plaatsen van de 15 beschikbaar.


Koppensnellen: maak van oude media jouw nieuwe media

We scannen een krant op intrigerende krantenkoppen. Wat roepen ze op; verbazing? Verontwaardiging? Hilariteit? Verdriet? Hier gaan we mee aan de slag en maken ieder een eigen koppenkop. Hiermee gaan wij het verhaal spelen en opnemen op film. De inhoud en thematiek wordt aangepast aan de leeftijd van de groep.

Zonder het stuk dat bij de krantenkop hoort te lezen, bedenken we ons eigen verhaal. We doen dit in duo’s of trio’s. De kinderen moeten hun keuze motiveren; waarom hebben ze de betreffende kop gekozen. Wat doen ze er vervolgens mee? Hun creativiteit wordt aangesproken. Ze bekijken de krant eens op een andere manier. Wat betekent zo’n kop. Wat roept het op?

Wat leren we: een (simpele) pop maken, een kort verhaaltje bedenken, en dit op te nemen zonder dat er gemonteerd hoeft te worden. Het eindresultaat wordt online geplaatst.
Een leuke manier om leerlingen zich te laten verdiepen in een onderwerp, je eigen interpretatie te bedenken, nieuws anders te benaderen en van de papieren media een nieuwe vorm te maken in nieuwe media.

Zie: https://spelmetpoppen.nl/m5.html

Duur van de workshop 3 uur
Docent Martin Soeters https://www.raafopreis.nl/martin-soeters.html
Voertaal van de docent Nederlands

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive