Journaal maken met greenscreentechniek

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 03/11/2015
15:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 0 beschikbaar.


In nieuwsuitzendingen wordt veel gebruikgemaakt van chromakey. De presentator staat voor een blauwe/groene achtergrond en de achtergrond wordt door chromakey ingevuld. De onderwerpen die door de presentator worden verteld, worden tegelijk met beeldend, foto’s en filmpjes verduidelijkt op de achtergrond. Soms met een wissel naar een scherm-vullende vertoning. Dit zijn dan weer reportages die eerder zijn opgenomen.

Je leert de onderwerpen te bedenken voor het journaal, hoe de te taken verdelen. Wie presenteert, wie gaat op “reportage”. Daarna filmen, regisseren en acteren! Leuk om je collega eens te zien als nieuwslezer, interviewer of geïnterviewde.

* Journaalitems bedenken * Repeteren en filmen op locatie * De presentator filmen * Monteren (ruw) * Filmen van de gebeurtenissen * Presentatie en publicatie (computer/website)

 

Docent: Yvonne Willemsen

Momenteel worden onze workshops op maat aangeboden voor de docenten van het RKCS inschrijving hiervoor is niet mogelijk dat loopt via het schoolbestuur. Wanneer je voor jouw school ook lessen wilt, kunnen wij dat (tegen betaling) organiseren. Neem daarvoor contact op met Saskia Luckmann-Meijer via saskia@medialabcuracao.com.

ontwikkeling door Accent Interactive