Journaal maken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 22/09/2014
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 13 plaatsen van de 15 beschikbaar.


Journaal maken in combinatie met greenscreentechniek!

In nieuwsuitzendingen wordt veel gebruikgemaakt van chromakey. De presentator staat voor een blauwe/groene achtergrond en de achtergrond wordt door chromakey ingevuld. De onderwerpen die door de presentator worden verteld, worden tegelijk met beeldend, foto’s en filmpjes verduidelijkt op de achtergrond. Soms met een wissel naar een schermvullende vertoning. Dit zijn dan weer reportages die eerder zijn opgenomen.

Je leert hoe leerlingen zelf bedenken de onderwerpen te bedenken voor het journaal, hoe ze de taken verdelen. Wie presenteert, wie gaat op “reportage”. Daarna filmen, regisseren en acteren! Leuk om je klasgenoot eens te zien als nieuwslezer, interviewer of geïnterviewde. Iedereen heeft de grootste lol tijdens het bedenken en zoeken van de nieuwsfeiten en de opnames van het journaal. Goed in te zetten als les Mediawijsheid.

* Journaalitems bedenken
* Repeteren en filmen op locatie
* De presentator filmen
* Monteren (ruw)
* Filmen van de gebeurtenissen
* Presentatie en publicatie (computer/website)

Voorbeeld:

Duur 3 uur
Docent Peter Kleijn
Voertaal van de docent Nederlands

Een goede manier om meer inzicht in de media te creëren is door leerlingen zelf media te laten produceren. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van hoe mediaboodschappen worden gemaakt. Hierdoor zullen ze eerder inzien dat de media slechts een geconstrueerd beeld van de werkelijkheid geven en niet de échte werkelijkheid. Wanneer leerlingen weten hoe de media werken, kunnen ze de media ‘gebruiken’ in plaats van ‘gebruikt te worden’. Bron www.leraar24.nl

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive