Je eigen Yurls pagina maken voor studenten UoC

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum(s) - 08/04/2015
15:00 - 18:00

Locatie
The University of Curaçao

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 0 plaatsen van de 10 beschikbaar.


Yurls

‘Yurls’ staat voor ‘Y(our) URLS’ en is een gratis dienst waarmee je je favoriete websites, beeldbank filmpjes, filmpjes en YouTube filmpjes snel, simpel en eenvoudig kunt verzamelen en ordenen op een eigen overzichtelijke ‘online’ startpagina. Een YURLS-pagina is dus erg makkelijk om allerlei ‘digitale bronnen’ te verzamelen, bijvoorbeeld voor je digitale bordlessen. Met een YURLS-startpagina heb je je ‘digitale bronnen’ dus altijd direct en overal bij de hand. Niet alléén voor jezelf, maar ook voor collega’s bij jou op school…We werken ook aan een Yurls pagina voor Papiamentstalige Yurls en wie weet komt die van jou daar ook wel bij! Zie: https://papiamentu.yurls.net/cw/page/

Meedoen?

Ben je een student van de UoC dan kan je in drie opeenvolgende workshops iets maken waar je heel veel plezier van zult hebben: je eerste eigen Yurl pagina!

De drie workshops zijn gepland op woensdag 8 april, woensdag 6 mei en woensdag 3 juni van 15.00-18.00. Het is de bedoeling dat je al de drie bijeenkomsten volgt!

 Workshop 1: woensdag 8 april

In deze sessie leer je een Yurls-pagina aanmaken,  deze pagina vullen met afbeeldingen en links; boxen op je pagina bewerken tevens vormgeven aan je Yurls-pagina; je pagina een naam geven en openbaar maken voor bezoekers.

Workshop  2: woensdag 6 mei

In deze sessie leer je meerdere sub-pagina’s toevoegen aan je pagina;  tevens educatieve spelletjes, digibordtools en video’s van You Tube toevoegen. Ook gaan wij zoeken naar Yurls-pagina’s en hoe je boxen en links van deze pagina’s kunt kopiëren naar je eigen pagina.

 Workshop 3: woensdag 3 juni

In deze sessie leer je boxen verplaatsen naar een andere sub-pagina; een box kopiëren en andere standaardboxen toevoegen aan je pagina; tevens een wachtwoord toevoegen aan bepaalde boxen en werken met de linkchecker.

Locatie T1 lokaal op de UoC (het nieuwe medialab)

8 april, 6 mei en 3 juni van 15.00-18.00

Docent Sygline Scheper

Voertaal Nederlands en/of Papiaments

Inschrijven: deze workshops zijn ingeroosterd voor de LOFO studenten.

Wil je ook meedoen en studeer je aan de UoC? Neem contact op met Dailisa Ignatio: d.ignacio@uoc.cw / 744 2128

ontwikkeling door Accent Interactive