Ga met je leerlingen Programmeren

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 01/06/2015
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 12 plaatsen van de 15 beschikbaar.


Ga met je leerlingen Programmeren

Kinderen leren programmeren wordt steeds belangrijk. Niet alleen is er veel werk voor mensen met programmeer ervaring. De leerlingen leren ook alle 21e vaardigheden en niet te vergeten is het een leuke, leerzame en creative manier om de kinderen iets te laten maken.

In deze workshop van 3 uur krijgt u eerst achtergrond informatie over waarom kinderen zouden moeten leren programmeren. Hierna gaan we een les unplugged doen. Dit is programmeren zonder dat je een computer nodig hebt. Hoe laat je een robot een boterham met hagelslag smeren?

Hierna gaan we achter de computer of iPad’s en gaan aan de slag met een aantal van de 22 gratis lessen die staan op de website van www.codekinderen.nl. U zult al snel zien dat u dit eenvoudig ook in uw eigen lesprogramma integreren.

Duur van de workshop 3 uur
Workshop is geschikt voor docenten en studenten van de LOFO

Docent Pauline Maas

Voertaal Nederlands en/of Engels

 

Pauline Maas

Pauline Maas verzorgt sinds 10 jaar lezingen op het gebied van mediawijsheid. Ze komt oorspronkelijk uit de informatica en is moeder van 4 puber kinderen. Ze is auteur van het boek GameMaker4School waarin kinderen zelf computerspelletjes kunnen maken en ze heeft het internetkwartet en het internetmemorie spel ontwikkeld waarin ze kinderen en jongeren laat nadenken over hun internetgedrag. Voor meer informatie (www.4pip.nl). Tevens heeft ze de website codekinderen.nl gemaakt voor Kennisnet waar kinderen kunnen leren programmeren.

Pauline Maas staat 1 dag in de week zelf voor de klas in het  VSO (speciaal onderwijs) daar geeft ze mediawijsheid en ict.

https://www.4pip.nl/4pip_pauline_maas.html

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive