En zijn ze wel MediaWijs?

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Datum(s) - 08/06/2015
14:00 - 17:00

Locatie
Biblioteka Nashonal Kòrsou

Categorieën

Aantal plaatsen vrij
Er zijn 13 plaatsen van de 15 beschikbaar.


En zijn ze wel MediaWijs?

De docenten krijgen eerst een presentatie over het onderwerp mediawijsheid. Hierbij gaan we uit van het competentiemodel Mediawijsheid van Kennisnet.  Er wordt geïnventariseerd voor welke uitdagingen jullie staan in jullie lessen.

Er passeren zich vele les-ideeën en voorbeelden hoe andere scholen hier mee om gaan.

Hierna gaat u zelf kijken welke lessen, tools en handvaten m.b.t. mediawijsheid u wilt gaan inzetten binnen uw school. Iedere deelnemer gaat naar huis met een internetmemorie spel wat gebruikt kan worden bij leerlingen van 8-12 jaar als discussie starter.

 

Duur van de workshop 3 uur
Workshop is geschikt voor docenten en studenten van de LOFO

Docent Pauline Maas

Voertaal Nederlands en/of Engels

 

Pauline Maas

Pauline Maas verzorgt sinds 10 jaar lezingen op het gebied van mediawijsheid. Ze komt oorspronkelijk uit de informatica en is moeder van 4 puber kinderen. Ze is auteur van het boek GameMaker4School waarin kinderen zelf computerspelletjes kunnen maken en ze heeft het internetkwartet en het internetmemorie spel ontwikkeld waarin ze kinderen en jongeren laat nadenken over hun internetgedrag. Voor meer informatie (www.4pip.nl). Tevens heeft ze de website codekinderen.nl gemaakt voor Kennisnet waar kinderen kunnen leren programmeren.

Pauline Maas staat 1 dag in de week zelf voor de klas in het  VSO (speciaal onderwijs) daar geeft ze mediawijsheid en ict.

https://www.4pip.nl/4pip_pauline_maas.html

 

 

Inschrijven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

ontwikkeling door Accent Interactive