Animaties

Animatie Workshop training

Dankzij de uitvinding van de fotografie werd het mogelijk om de eerste echte animatiefilms te maken. Het was dan ook een fotograaf, Eadweard Muybridge, die met zijn experimenten aantoonde hoe belangrijk fotografie voor animatie is. Muybridge wilde de beweging van een paard op foto vastleggen. Hij verzon een ingenieuze constructie met heel veel fotocamera’s op een rij.

Eadweard Muybridge animatie. Hij liet het paard voorbij de camera’s rennen. De camera’s maakten een opname wanneer het paard passeerde. Zo kreeg Muybridge een groot aantal foto’s, waarbij het paard steeds een heel klein stukje verder was in haar beweging.

De foto’s maakten meteen ook een einde aan een de vraag, of er een moment is, waarbij een paard alle vier haar benen van de grond heeft. Dit bleek inderdaad het geval te zijn. Het werk van Muybridge is nu nog steeds een grote bron van kennis voor veel animatiefilmers.

De komst van nieuwe media heeft animatie razend populair gemaakt.

Animatie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Geschat wordt, dat 15% van het bewegend beeld, dat ons via televisie, computer, games, etcetera bereikt, bestaat uit animatie. Ook in veel speelfilms vinden we animatie terug: vaak als special effects aangeduid. Denk maar aan films als “Harry Potter” en “In de Ban van de Ring”. Door sterk verbeterde techniek worden er bedrieglijk echte onmogelijke situaties gemaakt.

De toekomst van animatiefilm ziet er goed uit en de verwachting is, dat het medium nog altijd in populariteit zal groeien. Want het aller leukste met animatie is: alles wat je bedenkt, kun je er mee maken!

In de workshops computeranimaties werken we met verschillende technieken.

We maken gebruik van tekeningen, fotografie, 2- en 3d animatie, film, foto’s in combinatie met de computer.

We gaan diep op de stof in en we gaan met hen een productie maken met de verschillende technieken gecombineerd.

ontwikkeling door Accent Interactive