Caribisch Denkboek

 

In opmaat naar de herdenking op 4 mei ontvangen ruim achtduizend Caribische scholieren in de leeftijd van 10-12 jaar het Caribisch Denkboek in de taal van hun keuze Nederlands, Papiamentu, Papiamento of Engels. Mochten uw leerlingen ouder zijn en het Caribisch Denkboek nog niet hebben gehad voorgaande jaren, kunt u het ook bestellen. Het wordt gratis ter beschikking gesteld.

Het Caribisch Denkboek is ontwikkeld door het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met organisaties en mensen van de eilanden en Stichting de Cultuur Kameleon. Met het Caribisch Denkboek maken leerlingen kennis met de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Wat gebeurde er op de eilanden in die tijd? Wie waren daarbij betrokken en wat had het voor gevolgen? Met behulp van verhalen uit de oorlog worden leerlingen uitgedaagd om na te denken over de betekenis van vrijheid nu. Het Caribisch Denkboek is een educatief lesboek vol illustraties, mooie foto’s en verhalen.

De distributie loopt op Sint Maarten via de bibliotheek Aruba de bibliotheek en SKOA en op de andere eilanden wordt het op school gebracht of via het schoolbestuur verspreid. Er is voor elke leerling en leerkracht een eigen exemplaar in de taal die u wenst. Het is rond februari/maart ’23 weer beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Klik hier om te bestellen

ontwikkeling door Accent Interactive